U bent hier: Home / Pers

HIVA in de pers

ARCHIEF | HIVA in de pers 2014

 

Belg blijft niet meer onder de kerktoren
De Standaard, 28 juli 2015, p 20-21 "Belg blijft niet meer onder de kerktoren", met verwijzing naar uitspraken Sien Winters en resultaten Grote Woononderzoek 2013
Limburgse transportbedrijven gaan vrachtwagenchauffeurs delen om piekperiodes op te vangen
Persbericht, 25 juni 2015. "Limburgse transportbedrijven gaan vrachtwagenchauffeurs delen om piekperiodes op te vangen. POM Limburg lanceert proefproject na studie KULeuven"
Private huurmarkt
VTM Nieuws, 22 juni 2015, 19u. - Interview met Sien Winters over private huurmarkt
Het grote woononderzoek 2013, interview met Sien Winters
CIB Info, 16 juni 2015. "Het grote woononderzoek 2013" - Interview met Sien Winters
De huurder is altijd de klos
DeMorgen.be, 22 juni 2015. "De huurder is altijd de klos" - Experts staan niet te springen voor het belasten van de huurinkomsten.
De huurmarkt kan veel beter
Artikel in TRENDS, 14 mei 2015. Het aanbod van nieuwe huurwoningen neemt toe. En nieuwe zelfbewuste huurders betreden de huurmarkt. Maar er is meer nodig voor een echt gezonde private huurmarkt.
Vlaams-Brabant tegen 2040 klimaatneutraal (video)
RINGtv.be, 15 juni 2015. Het is perfect mogelijk om onze provincie tegen 2040 klimaatneutraal te maken. Dat blijkt uit een studie die het provinciebestuur liet uitvoeren.
Vlaams-Brabant tegen 2040 klimaatneutraal
RINGtv.be, 15 juni 2015. Het is perfect mogelijk om onze provincie tegen 2040 klimaatneutraal te maken. Dat blijkt uit een studie die het provinciebestuur liet uitvoeren.
Klimaatneutrale provincie Vlaams-Brabant
ROBtv.be, 15 juni 2015. Het is perfect mogelijk om Vlaams-Brabant tegen 2040 klimaatneutraal te maken. Daarvoor moet de uitstoot van broeikasgassen op ons grondgebied wel verminderen met minstens 80 procent.
Eén jaar gemeentelijk klimaatbeleid. Op weg naar een klimaatneutraal Vlaams-Brabant tegen 2040?
vlaamsbrabant.be, 15 juni 2015. Klimaatstudie van de provincie Vlaams-Brabant door onderzoekers van Futureproofed, Point-Consulting en HIVA-KU Leuven.
MO. Dossier 'Internationale samenwerking', 5 juni 2015. 5 stellingen over de toekomst van de ontwikkelingssamenwerking, door Johan Vandaele, MO*redactie. Met verwijzing naar Huib Huyse, hoofd van de onderzoeksgroep Duurzame Ontwikkeling
MO. Dossier 'Internationale samenwerking', 5 juni 2015. 5 stellingen over de toekomst van de ontwikkelingssamenwerking, door Johan Vandaele, MO*redactie. Met verwijzing naar Huib Huyse, hoofd van de onderzoeksgroep Duurzame Ontwikkeling
N-VA: "Onderzoek KUL toont dat praktijktests op de werkvloer niet zullen werken"
HLN, 28 mei 2015. N-VA: "Onderzoek KUL toont dat praktijktests op de werkvloer niet zullen werken". Een onderzoek van de KU Leuven toont volgens N-VA aan dat praktijktests geen adequaat middel zullen vormen om discriminatie op de werkvloer vast te stellen. Dat bleek vandaag bij een hoorzitting in het Vlaams parlement.
Minderhedenforum verwijt N-VA intellectuele oneerlijkheid rond praktijktests
De Redactie, 29 mei 2015. Minderhedenforum verwijt N-VA intellectuele oneerlijkheid rond praktijktests. Het Minderhedenforum verwijt N-VA intellectuele oneerlijkheid in de interpretatie van een KUL-studie over discriminatie op de arbeidsmarkt. Die toont volgens N-VA aan dat praktijktests geen adequaat middel zullen vormen om discriminatie op de werkvloer vast te stellen. Ook Groen werpt N-VA een "zeer eenzijdige lezing" voor de voeten
Juridische praktijktests zijn nodig om discriminatie uit te roeien
De Wereld Morgen, 1 juni 2015. Juridische praktijktests zijn nodig om discriminatie uit te roeien
Onderzoek KU Leuven overtuigt N-VA niet van praktijktests discriminatie
KNACK, 28 mei 2015. Onderzoek KU Leuven overtuigt N-VA niet van praktijktests discriminatie
Ontwaak, arbeider van de toekomst. Valt er op 1 mei wel wat te vieren voor arbeiders?
DE MORGEN, 30 april 2015. Te duur, te laag opgeleid en te vervangbaar door robots. Arbeiders bevinden zich al jaren in een storm. Toch zal onze economie altijd nood hebben aan handenarbeid. Vraag is alleen hoeveel en met welke jobkwaliteit. "Er is hoop, maar de sociale kostprijs wordt sowieso hoog."
De Waalse partijen PS en CDH willen de leerplichtsleeftijd verlagen van zes jaar naar vijf jaar. Onderwijsexpert Ides Nicaise heeft daar gemengde gevoelens bij
21BIS.BE, 28 april 2015. De leerplicht verlagen van zes jaar naar vijf jaar. Dat is het voorstel van de Franstalige meerderheidspartijen PS en CDH. Jammer genoeg voor hen kunnen zij dit niet gewoon zelf invoeren, omdat het verlagen van de leerplicht enkel kan op federaal niveau. De partijen dringen er dus bij de federale regering op aan om hierover na te denken. Onderwijsexpert Ides Nicaise (KU Leuven): ‘Kan zeker, maar dan moet de kwaliteit van het kleuteronderwijs omhoog’.
De moordenaars van Julien Lahaut zijn er gloeiend bij
DE MORGEN, 25 april 2015. Het heeft lang geduurd, maar nu mogen we de moord op communistenleider Julien Lahaut in 1950 opgehelderd noemen. De daders kenden we al, en nieuw historisch onderzoek wijst nu ook de vermoedelijke opdrachtgevers aan. Wat was de rol van Albert De Vleeschauwer, tot twee dagen voor de moord nog CVP-minister van Binnenlandse Zaken?
Wat als alle Afrikanen nu eens welkom waren?
DE MORGEN, 24 april 2015. Politiek van open grenzen voor migranten zou economische boost van miljarden kunnen opleveren.
Nieuwe gezinnen hebben nieuwe woonnoden
SOCIAAL.NET, 23 april 2015. De sleutel past niet meer op elke deur. Opiniestuk Dirk Luyten, Kathleen Emmery met verwijzing naar Grote Woononderzoek.