U bent hier: Home / Pers

HIVA in de pers

ARCHIEF | HIVA in de pers 2014

 

Kwart nieuwkomers aan het werk
DE STANDAARD, 23 januari 2014.
Un réfugié sur deux obtient un emploi après avoir été reconnu (video)
RTBF.BE, 22 janvier 2015. Contrairement à ce que pensent certaines personnes, tous les réfugiés ne dépendent pas des allocations sociales. Loin de là... Selon une étude menée par l'ULB et la KUL, quatre ans après avoir obtenu leur statut de réfugié, 55% d'entre eux se retrouvent sur le marché du travail. Ce score tend à se rapprocher de celui de la moyenne de la population belge, à savoir 65 %.
Vluchteling en asielzoeker vinden makkelijker werk in Vlaanderen
DEREDACTIE.BE, 22 januari 2015. Wat voor de eigen bevolking opgaat, geldt ook voor vluchtelingen en asielzoekers: wie in Vlaanderen aankomt, vindt makkelijker werk dan in Brussel of Wallonië. Dat blijkt uit "The long and winding road to employment", een grootscheepse studie van HIVA en de Franstalige Vrije Universiteit Brussel (ULB) in opdracht van het Federaal Migratiecentrum.
Plus de la moitié des réfugiés au travail 4 ans après la reconnaissance de leur statut
METRO (Belga), 22 janvier 2015.
"Vluchtelingen vinden sneller werk in Vlaanderen dan in Wallonië" (audio)
RADIO 1 (De Ochtend), 22 januari 2015. Hoeveel kans op werk heb je als je als asielzoeker of vluchteling naar België komt? Dat is onderzocht in de studie van de KU Leuven: The Long and Winding Road to Employment" Wetenschappelijk medewerker Johan Wets heeft aan de studie meegewerkt. Welke vluchtelingen vinden het makkelijkst werk en hoe "lang en bochtig" is die weg naar een job in ons land?
Meer dan helft vluchtelingen aan het werk vier jaar na erkenning statuut
BELGA, 22 januari 2014.
Theo Francken : "En matière d’intégration, la Flandre est un exemple"
LA LIBRE BELGIQUE, 22 janvier 2015. Pour La Libre, Theo Francken, secrétaire d'État N-VA à l'Asile et la Migration, réagit à l'enquête Careers.
Vlaanderen, voor wie asiel én werk zoekt
DESTANDAARD.BE (Belga), 22 januari 2015.
Vluchtelingen hebben 90 procent meer kans op een job in het noorden van het land. Vlaanderen, voor wie asiel én werk zoekt
DE MORGEN, 22 januari 2015. Van 70.000 onderzochte vluchtelingen en asielzoekers die tussen 2000 en 2010 in België arriveerden, is vandaag een kwart aan het werk. De nieuwkomers hebben in Vlaanderen bijna dubbel zoveel mogelijkheden om aan werk te geraken dan in Wallonië.
La Belgique est accueillante mais peut progresser
LA LIBRE BELGIQUE, 22 janvier 2015. Une majorité de réfugiés finissent par trouver du travail en Belgique.
Werken aan de staat
DE TIJD, 17 januari 2015. Column door Rik Van Cauwelaert (met verwijzing naar Jozef Pacolet - dienstencheques).
Participeren-anticiperen
KADER Ledenblad van het Nationaal Verbond voor Kaderpersoneel, JAN - FEB - MRT 2015.
Belgische expertise in het onderwijs: geen sant in eigen land
IMPACT ONDERWIJS Thematisch magazine van BTC - het Belgisch Ontwikkelingsagentschap, 13 januari 2015. Interview met dr. Huib Huyse (HIVA).
2.500 schoolverlaters hebben geen diploma lager onderwijs
DESTANDAARD.BE (BELGA), 6 januari 2015.
"Gezocht: sollicitant met ervaring." (audio)
RADIO 1 (Hautekiet), 6 januari 2015. Solliciteren zal er ook in 2015 niet gemakkelijker op worden, zeker niet voor jonge mensen die geen ervaring hebben. Ingrid Martens, expert Individuele Beroepsopleiding (IBO) bij de VDAB, en Walter Van Trier (HIVA KU Leuven) geven uitleg.
2.500 jongeren falen jaarlijks
BELGA, 6 januari 2015.
«Plus que jamais nécessaire»
LESOIR.BE, 5 janvier 2015.
Onderzoek bewijst: "Scholen met veel risicoleerlingen hebben de beste leerkrachten nodig"
DE MORGEN (Bron: Belga), 5 januari 2015. Risicoleerlingen die onderwezen worden door effectieve leerkrachten boeken meer leerwinst dan andere leerlingen die van hen les krijgen. Dat blijkt uit een studie van het Steunpunt Studie- en Schoolloopbanen. De onderzoekers pleiten er dan ook voor te stimuleren dat de beste leerkrachten les gaan geven in scholen waar de hoogste percentages risicoleerlingen schoollopen.