U bent hier: Home / Onderzoek / Duurzame ontwikkeling

Duurzame Ontwikkeling

Onze onderzoeksgroep bestaat uit twee teams gespecialiseerd in Mondiale ontwikkeling en Milieubeleid. Beiden doen onderzoek en evaluatiewerk over een diverse set thema's gelinkt aan duurzame ontwikkeling.

MONDIALE ONTWIKKELING

HIVA voert een brede waaier van onderzoeks- en evaluatie-activiteiten uit over de thema’s mondiale ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking. Het onderzoek is gericht op het informeren van het beleid en de praktijk, en omvat de volgende specialisatiedomeinen.

Labour

SSC EN

migration EN

PME_EN

SP EN

CSO_EN

SE EN

DEAR EN

PSD_EN

MILIEUBELEID

HIVA heeft een ruime ervaring in beleidsondersteunend onderzoek over milieubeleid en duurzame ontwikkeling. Met onze expertise in milieubeleidsevaluatie en milieufiscaliteit zijn we een gevestigde partner in nationale en internationale onderzoeksprogramma’s. Binnen duurzame ontwikkeling heeft de focus zich de laatste jaren meer en meer verlegd naar de studie van transities, d.w.z. fundamentele veranderingen in maatschappelijke systemen. Daarnaast besteedt het team veel aandacht aan Europees en internationaal milieu- en klimaatbeleid.

milieubeleidsevaluatie

duurzaamheidstransities

 

Top