HIVA-KU Leuven > Working at HIVA > Vacature > Wetenschappelijk medewerker / doctoraatsbursaal comparatief onderwijsonderzoek (m/v)

Wetenschappelijk medewerker / doctoraatsbursaal comparatief onderwijsonderzoek (m/v)

Binnen de onderzoeksgroep onderwijs en levenslang leren van HIVA, het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KU Leuven is een betrekking vacant. Het HIVA coördineert het Steunpunt Studie- en Schoolloopbanen. In dit kader zoekt het HIVA een wetenschappelijk medewerker / doctoraatsbursaal comparatief onderwijsonderzoek (m/v).

Job description

Het Steunpunt Studie- en Schoolloopbanen heeft als doel beleidsrelevante informatie te verzamelen, analyseren en communiceren naar de Vlaamse overheid. Binnen het steunpunt zijn een aantal onderzoekslijnen gedefinieerd. Voor de onderzoekslijn 'kwaliteit en gelijke kansen van het Vlaams onderwijssysteem in vergelijkend perspectief' zoekt het HIVA een voltijdse wetenschappelijk medewerker / doctoraatsbursaal voor de periode 2012-2015.

Voor dit onderzoek zal gebruikgemaakt worden van internationale databanken (PISA, EAK, PIAAC) en zal door middel van multiniveau-analyse de invloed nagegaan worden van systeemkenmerken op onderwijsuitkomsten (kwalificaties en vaardigheden, doorstroming naar hoger onderwijs, aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, participatie aan volwasseneneducatie).

Profile

 • Je hebt een masterdiploma (of equivalent) in de sociale wetenschappen, economie, pedagogische wetenschappen of statistiek, met uitstekende studieresultaten, aantoonbare ervaring in het gebruik van statistiek en voldoende relevante kennis van het onderwijs.
 • Je hebt kennis van en interesse in de thematiek van sociale ongelijkheid in het onderwijs. Je bent bereid en gemotiveerd om rond deze thematiek een doctoraat te maken
 • Je bent ondernemend genoeg om een onderzoeksproject mee creatief in te vullen, uit te werken en tijdig te voltooien.
 • Je beschikt over sociale vaardigheden, nodig om in team te werken, en contacten te leggen binnen de overheid.
 • Je schrijft vlot in het Nederlands en in het Engels.

We offer

 • De mogelijkheid om mee te werken aan innovatieve en boeiende projecten met hoge maatschappelijke relevantie en veel leermogelijkheden.
 • Een aangename werk- en teamsfeer in een multidisciplinaire, dynamische universitaire ploeg.
 • Een goede begeleiding en de mogelijkheid tot het volgen van training en opleiding.
 • Een competitief loon met extralegale voordelen en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • Een contract van één jaar (aanwerving in de tweede helft van 2012; precieze datum overeen te komen), hernieuwbaar na positieve evaluatie.
 • De aanwerving gebeurt op het niveau van een doctoraatsbursaal. Er wordt verwacht dat zulke aanstelling na 4 jaar uitmondt in de verdediging van een proefschrift.

Het HIVA staat voor levenskwaliteit, ook in je job, en hecht veel belang aan een organisatieklimaat waarin de medewerkers een actieve bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen van de instelling en waarin ze hun eigen talenten kunnen ontplooien. Je komt terecht in een omgeving waar initiatief op prijs wordt gesteld en persoonlijk engagement gestimuleerd wordt.

How to apply

Bezorg je sollicitatiebrief met uitgebreid cv, gericht aan prof. dr. Hans Bruyninckx, algemeen directeur HIVA aan mevrouw Sandra Volders, HIVA-KU Leuven, Parkstraat 47 bus 5300, 3000 Leuven of via e-mail: sandra.volders@hiva.kuleuven.be

You can apply for this job no later than 15-08-2012.

Informatie

Ides Nicaise, +32 (0)16 32 33 37, ides.nicaise@kuleuven.be